Saturday, March 17, 2012

Labas, Pavasari! Sveiki, keksiukai su ricotta ir laimu.

Kartais labai norisi, bet neišeina. Neišeina, nes galva užgrūsta nesąmonėm. Ir labai norisi pabėgti ar bent trumpam nebeegzistuoti, užsimiršti. Bet gyvenimas nebūtų gyvenimu, jei tai būtų įmanoma. Geriausia į viską, kas neduoda ramybės, liūdina ar erzina, numot ranka ir pradėt džiaugtis tuo ką turi dabar, kas galbūt ir mažmožis, bet gali nudžiuginti. Kad ir nuostabiu oru, pavasario kvapu, čiulbančiais paukščiais ir šviečiančia saule. Kad ir keksiukais su ricotta ir laimu.
Šie keksiukai- labai labai purūs ir be galo skanūs.


INGREDIENTAI:

Keksiukams:
• 130g miltų (kiek daugiau nei 1st.)
• 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
• žiupsnelio druskos
• 100g sviesto
• 200g cukraus
• 180g ricottos sūrio (5 v.š)
• 3 kiaušiniai
• 1 laimo citrina


Glajui:
• 120 g. varškės
• 90g. sviesto
• 2 a.š. sutirštinto pieno (esu tikra, kad tiks ir cukraus pudra)

Miltus(130g), kepimo miltelius(1,5a.š.) ir druską išsijokite. Įtarkuokite laimo žievelę. Trumpam atidėkite.
Į atskirą indą išspauskite laimo sultis.
Atskirai išsukite sviestą(100g) su cukrumi(200g), įdėkite ricottą(180g), kiaušinių trynius(3). Įberkite pusę sausų ingredientų, išmaišykite, supilkite sultis ir likusią pusę miltų.
Baltymus išplakite iki standumo, įberkite žiupsnelį druskos. Juos atsargiai ir švelniai įmaišykite į tešlą, drėgnus igredientus. Nesugalvoju kaip pasaky, bet supratot:)
Formeles pripildykite 2/3. Kepkite 180C temperatūroje, apie 20minučių.

Na, o glajų pagaminti iš vis lengva. Blenderiu ištrinkite varškę, įmaišykite svietą. Pagal skonį įpilkite kondensuotą pieną ar cukraus pudrą.

Skanaus!

8 comments:

  1. Pavasariškai gaivūs :)

    ReplyDelete
  2. Oj kokie viliojantys atrodo, bet artejant vasaros sezonui ka nors lengvesnio pasiulyk! Paskui netilpsim i maudymosi kostiumelius :D Is tikro, jei zinai sveikesniu, lengvesniu patiekalu (o ypac desertu ]:) ) receptu pasidalink- ne taip jau lengva rasti :)

    ReplyDelete
  3. odieveee, numirt galima, kaip gardžiai atrodo : >
    seku šitą blogą būtinai: )

    ReplyDelete
  4. laaabai skaniai atrodo :) vis galvoju išsikept keksiukų, o šie keksiukai puikus paskatinimas ^^

    ReplyDelete
  5. Pavasariškesnių keksiukų matyt nebūna :) puikūs ir tikiu skanūs...

    ReplyDelete
  6. O kodėl tas glajus nuotraukose žalias, jeigu recepte nieko kas galėtų nudažyti nematau? ;)

    ReplyDelete
  7. Sveika, kviečiu pažaisti :)
    http://mazaraudonavirtuvele.blogspot.com/2012/12/vienuolika-arba-pirmas-mano-zaidimas.html

    ReplyDelete