Saturday, March 10, 2012

Keksiukai su riešutų sviesto įdaru




Žinot, keksiukus labai lengva kepti. Užtenka susirasti gerą receptą ir paprasčiausiai pradėti. O tai tikriausiai sunkiausia visame gaminimo procese:) Šie keksiukai su riešutų sviestu, buvo antrieji mano kada kepti keksiukai, bet jie gavosi tobulai. Tikriausiai skaniausi kada mano ragauti keksiukai- nesausi, aksominiai, ne per saldūs, su įdaru., švelnučiai. Tikrai tikrai rekomenduoju.

Gaminimo laikas: aš užtrukau maždaug 2val., bet tik dėl to, kad viską gaminu lėtai ir smulkmeniškai;
Sudėtingumas: 3.5/5, keksiukų skalėje. Ne dėl sudėtingumo, o dėl smulkmeniškumų.
Skonis: 9/10, nes visuomet yra kur tobulėti ir ką keisti.

INGREDIENTAI:
Keksiukams:

• 210g miltų (1 1/4 st.)
• 30g kakavos (1/2 st.)
• 1 a.š sodos (užgesintos acte)
• 1/4 a.š kepimo miltelių
• žiupsnelis druskos
• 115g kambario temperatūros sviesto
• 300g cukraus (1 1/2 st.)
• 1/2 st. pasukų
• 1 a.š. vanilės ekstrakto
• 1/2 st. karštos stiprios kavos

Įdarui:
• 100g kambario temperatūros sviesto
• 170g 'creamy' riešutų sviesto
• 100g cukraus pudros
Nors iš tiesų, darant įdarą siūlau ragaut, nes skoniai skiriasi. Man pvz., patinka daugiau riešutų sviesto, mažiau cukraus. Visiems skirtingai.

Glajui:
• 100g kapoto šokolado pagal skonį (aš naudojau 52%)
• 1/2st. grietinėlės
• saujelės riešutų


Miltus (210g), kakavą (30g), kepimo miltelius (1/4a.š) kelis kartus kartu išsijojame. Atidedame.
Sviestą (115g) ir cukrų (300g) išsukame kartu (aš trinu pirštais). Po vieną įmušame kiaušinius.
Į šią masę suberiame 1/3 sausų produktų, išmaišome. Supilame sodą, pasukas (1/2st.), vanilės ekstraktą. Išmaišome, beriame dar vieną trečdalį sausų produktų. Galiausiai supilame kavą (1/2st.) ir likusį miltų bei kakavos mišinį.
Keksiukų formeles užpildome iki pusės, kepame 160°C, ~20min. Tikriname dantų krapštuku (jis turi būt sausas.)





Kol keksiukai kepa pasigaminame įdarą. Mikserio pagalba išmaišome paprastą ir riešutų sviestą. Sudedame cukraus pudrą. Maišome dar 3-5min iki gražios vienalytės masės.
Ištraukiame keksiukus, palaukiame kol jie atvės. "Išskobiame" vidų (patogu naudotis skutuku) ir konditerinio maišelio pagalba prišvirkščiame jį idaru.





Glajui šokoladą susmulkiname. Puode pakaitiname grietinėlę, ja užpilame šokoladą. Palaukiame maždaug 1min., išmaišome. Po dešimties minučių keksiukus merksime į šį glajų ir apibarstome smulkiai susmulkintais riešutais (kur kas smulkesniais nei mano nuotraukose ( įdaro taip pat dėkite daugiau))

Skanaus!

7 comments:

  1. Kaip skaniai atrodo :) Reikes bandyti pasigaminti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Būtinai, būtinai pamėginkit! Beveik garantuoju, kad nenusivilsit. Lauksim atsiliepimų:))

      Delete
  2. sveika įsijungus į maisto blogerių gretas :) gražus ir skanus debiutas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, blogas planuojamas ne tik maisto ir receptų:) Ir ačiū už gražius žodžius:)

      Delete
  3. ir tikrai - puikus debiutas ;)

    ReplyDelete
  4. Bandau, tik nerandu kiausiuniu kiekio :-)

    ReplyDelete