Žinot, keksiukus labai lengva kepti. Užtenka susirasti gerą receptą ir paprasčiausiai pradėti. O tai tikriausiai sunkiausia visame gaminimo procese:) Šie keksiukai su riešutų sviestu, buvo antrieji mano kada kepti keksiukai, bet jie gavosi tobulai. Tikriausiai skaniausi kada mano ragauti keksiukai- nesausi, aksominiai, ne per saldūs, su įdaru., švelnučiai. Tikrai tikrai rekomenduoju.
Gaminimo laikas: aš užtrukau maždaug 2val., bet tik dėl to, kad viską gaminu lėtai ir smulkmeniškai;
Sudėtingumas: 3.5/5, keksiukų skalėje. Ne dėl sudėtingumo, o dėl smulkmeniškumų.
Skonis: 9/10, nes visuomet yra kur tobulėti ir ką keisti.
INGREDIENTAI:
Keksiukams:
• 210g miltų (1 1/4 st.)
• 30g kakavos (1/2 st.)
• 1 a.š sodos (užgesintos acte)
• 1/4 a.š kepimo miltelių
• žiupsnelis druskos
• 115g kambario temperatūros sviesto
• 300g cukraus (1 1/2 st.)
• 1/2 st. pasukų
• 1 a.š. vanilės ekstrakto
• 1/2 st. karštos stiprios kavos
Įdarui:
• 100g kambario temperatūros sviesto
• 170g 'creamy' riešutų sviesto
• 100g cukraus pudros
Nors iš tiesų, darant įdarą siūlau ragaut, nes skoniai skiriasi. Man pvz., patinka daugiau riešutų sviesto, mažiau cukraus. Visiems skirtingai.
Glajui:
• 100g kapoto šokolado pagal skonį (aš naudojau 52%)
• 1/2st. grietinėlės
• saujelės riešutų
Miltus (210g), kakavą (30g), kepimo miltelius (1/4a.š) kelis kartus kartu išsijojame. Atidedame.
Sviestą (115g) ir cukrų (300g) išsukame kartu (aš trinu pirštais). Po vieną įmušame kiaušinius.
Į šią masę suberiame 1/3 sausų produktų, išmaišome. Supilame sodą, pasukas (1/2st.), vanilės ekstraktą. Išmaišome, beriame dar vieną trečdalį sausų produktų. Galiausiai supilame kavą (1/2st.) ir likusį miltų bei kakavos mišinį.
Keksiukų formeles užpildome iki pusės, kepame 160°C, ~20min. Tikriname dantų krapštuku (jis turi būt sausas.)
Kol keksiukai kepa pasigaminame įdarą. Mikserio pagalba išmaišome paprastą ir riešutų sviestą. Sudedame cukraus pudrą. Maišome dar 3-5min iki gražios vienalytės masės.
Ištraukiame keksiukus, palaukiame kol jie atvės. "Išskobiame" vidų (patogu naudotis skutuku) ir konditerinio maišelio pagalba prišvirkščiame jį idaru.
Skanaus!
Kaip skaniai atrodo :) Reikes bandyti pasigaminti :)
ReplyDeleteBūtinai, būtinai pamėginkit! Beveik garantuoju, kad nenusivilsit. Lauksim atsiliepimų:))
Deletesveika įsijungus į maisto blogerių gretas :) gražus ir skanus debiutas :)
ReplyDeleteHeh, blogas planuojamas ne tik maisto ir receptų:) Ir ačiū už gražius žodžius:)
Deleteir tikrai - puikus debiutas ;)
ReplyDeleteačiū!
DeleteBandau, tik nerandu kiausiuniu kiekio :-)
ReplyDelete